IoT/RFID i Dansk Detailhandel

(in Danish!)

Nye teknologiske muligheder og kundernes forventning om relevans på tværs af kanaler stiller stadig større krav om en transformation af måden, der drives detailhandel på. I USA, Asien og flere europæiske lande findes mange gode eksempler på detailhandelsvirksomheder, der har opnået signifikante fordele gennem indførelse af IoT/RFID-teknologier – men hvor er de gode danske eksempler?

I e-handelen er der på grund af de store mængder tilgængelige data en fuldstændig transparens i kundernes adfærd, historik og præferencer. Viden der giver en værdifuld indsigt og dermed mulighed for kundetilpassede løsninger. Muligheder vi fortsat kun drømmer om i den fysiske detailhandel, men som relativt enkelt kan opnås gennem anvendelsen af teknologi.

På sidste års konference præsenterede Hans Petter Hübert, hvordan Moods of Norway ikke kun anvender RFID teknologi til hurtigere og mere akkurat lageroptælling, men desuden udnytter teknologien til indsamling af data og til at forbedre kundeoplevelsen i butikken – fx det intelligente spejl, der kan vise, hvordan kunden ser ud i det tøj, hun har taget med ind i omklædningsrummet. 

Vi ser et stort potentiale i at få gang i dansk detailhandels anvendelse af moderne teknologier. Formålet med denne workshop er derfor at samle de danske frontløbere inden for detailhandel, teknologi-leverandører og dataanalyse med henblik på at skabe flere historier som Moods of Norway i dansk detailhandel.

Gennem forbrugernes stigende ibrugtagning af smarte produkter bl.a. i hjemmet har vi fået bevist, at forbrugere har tillid til anvendelsen af teknologi, der automatisk kommunikerer over Internettet. Metoder og værktøjer til privacy-beskyttelse findes også nu, så lad os få mere gang i udviklingen i detailhandelen i Danmark.

Workshoppen vil koncentrere sig fuldstændigt om detailhandelen i Danmark.

Gennem et par konkrete danske cases og fælles diskussioner, vil vi forsøge at komme tættere på at få identificeret hvad der skal til, for at vi får gang i digitaliseringen af dansk detailhandel. Vi håber at anden del bliver meget interaktiv – at mange fra detailhandelsvirksomheder vil deltage, og at de vil blande sig i debatten.

1. Introduktion til IBIZ TechLab
ved Sanne Schibsbye, IBIZ Center

2. Paneldebat om potentialer og udfordringer for IoT/RFID i dansk detailhandel:

Moderator: Sacha Mendes da Silva, GS1

– Peter Fabricius, CFO, Magasin
– Kim Escherich, IoT Innovation Architect, IBM
– Lasse Cederquist, Owner, 2Trace

3. Opsummering og afrunding

Det vil være en god idé for deltagerne også at deltage i den tidligere Break-Out session, der hedder ’IoT/RFID in Retail’.

Workshoppen arrangeres af IBIZ Center, GS1 Denmark og Teknologisk Institut.

TechLab1 - IBIZ